De zonnebloem die gezien wil worden

Gepubliceerd op 17 september 2024 om 10:19

Laatst was ik een babymassage les aan het geven en dit jongentje had net het lachen ontdekt. Moeder was verliefd, ze kon zich ook niet meer focussen op de babymassage maar was verwonderd over de betoverende glimlach van haar zoon. Zo mooi dat contact tussen die twee! Ze werden beide gezien door elkaar!

Deze zonnebloem wordt gezien door mij en misschien ook wel door de andere buurtbewoners want hij valt wel op zo op het dak. Hij is klein en staat mooi richting de zon om de herfst zonnestralen op te vangen en wie weet staat er volgend jaar weer een zonnebloem door deze eerste zonnebloem.

In deze tijd gezien worden dat is nog best lastig. De laatste tijd zie je steeds vaker filmpjes en berichtjes dat wij te vaak op ons mobiel zitten, geen of te weinig contact meer maken met de buitenwereld. Een bekend filmpje van jaren geleden wordt steeds vaker in een moderne versie uitgebracht. In dit filmpje is een ouders met zijn kind aan het spelen er is heel veel plezier en interactie tussen die twee. Op het moment dat de mobiel gaat van deze ouder is de aandacht niet meer bij het kind en begrijpt het kind helemaal niet wat er gebeurt. Hij probeert de aandacht weer te pakken van de ouder door gek te doen, te brabbelen en uiteindelijk heel hard te huilen. Pas wanneer het kind begint te huilen heeft de ouder weer aandacht. Door dit mobiele tijdperk raken we contact kwijt en we hebben het zo hard nodig, wij als volwassenen maar juist ook de kinderen.

In de eerste weken kan je baby je nog heerlijk aan liggen starren, ontdekkend wie je bent. Na een paar weken is er die herkenning en kan er een glimlach op het gezichtje komen, dan smelt je toch! Laatst was ik een babymassage les aan het geven en dit jongentje had het lachen ontdekt. Moeder was verliefd, ze kon zich ook niet meer focussen op de babymassage maar was verwonderd over de betoverende glimlach van haar zoon. Zo mooi dat contact tussen die twee.

Heerlijk dat je als ouder in het begin het leukste speelgoed bent wat er is. Je hoeft maar een paar gekke gezichten te trekken en je kindje begint te schaterlachen. Dan doe je toch gewoon mee, of je nu wil of niet je moet gewoon lachen. Je baby heeft nog niet zoveel nodig naast jullie als ouders. Eén of twee speeltjes in de box en dan is het al snel goed wanneer je deze speeltjes afwisselt met andere speeltjes. Zo blijft het leuk voor je baby.

En wanneer je baby dan wat ouders wordt en vaker wakker is probeer dan te spelen met je baby, laat je mobiel ergens op het aanrecht liggen. Heb aandacht en laat je kind voelen dat hij gezien wordt net zoals jij als ouder gezien wil worden.

Beetje serieuze blog maar ook wel weer mooi. De zonnebloem waar ik mee begon moest ergens in naar voren komen en dan gaat de tekst meestal vanzelf. Geniet van het mooie herfstweer samen met jullie wonder!

Zou je hulp willen in je gezin omdat je het ritme kwijt bent of niet zo goed weet hoe je dit alles moet aanpakken met spelen en tijd nemen voor je gezin. Neem gerust contact op met mij.

#boekjelezen #babytaal #babyboekjes #spelenmetjebaby #mobieletijdperk #tijdhebbenvoorelkaar #gezienworden #babyconsulent

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.